כנס משלבים ומשתלבים – דצמבר 2022

אחרי 16 שנים של עבודה מאומצת ושיטתית בתוכנית 'משלבים ומשתלבים', שהתחילו ממש כחציבה בסלע קשה וחייבו הרבה יצירתיות ואמונה בדרך, בשנתיים האחרונות אנחנו שמחים לראות ברכה בעמלנו. התוכנית מתבססת וגדלה, מספר המורות המשתלבות גדל כל שנה בצורה משמעותית, מודל השילוב משתכלל, המעטפת שמקבלות המורות מדויקת יותר, והתוכנית זוכה לתמיכה ואמון מגורמים ממסדיים ומשותפים חדשים.

את כל אלה החלטנו לחגוג בכנס חגיגי יחד עם כל העושים במלאכה – בראש ובראשונה עם המורות והמורים שמתמודדים יום יום עם אתגרי השילוב ויכולים להם, וגם עם שותפינו לדרך, בלעדיהם כל זה לא היה יכול להתממש.

התרגשנו עוד לפני תחילת הכנס כשראינו את מספר הנרשמים – למעלה מ-200! רוב רובם מורות מהתוכנית.

הכנס התחיל, עוד לפני הנאומים והברכות, עם מופע של צמד "בוא נדבר דוגרי" – אוריה רוזנמן וסאמח זקות. הופעה מעוררת מחשבות, שנכנסת ללב ומערערת תפיסות קיימות. לא נעשה ספוילר, אבל מדובר על שני בחורים שגדלו כאן, עם סיפור מעניין שעומד ברקע שיתוף הפעולה ביניהם.

שותפים משמעותיים לתוכנית כיבדו אותנו בנוכחותם: ד"ר טארק מוראד ממשרד החינוך, שמלווה את התוכנית מראשיתה, אלי בוך, מנהל פילנתרופיה בקרן רוטשילד, אחמד מואסי, מנהל תחום חברה ערבית בקרן רוטשילד, עומר בנציוני, מומחה לתוכניות תרבות בשגרירות ארה"ב בישראל, ד"ר אסמהאן מסרי חרזאללה ראש החוג לחינוך בלתי פורמלי מאקדמיית אלקסאמי, ואנשי הוועד המנהל של מרחבים – מייק פרשקר ומשה שמש.

ד"ר נסרין חדאד חג' יחיא, ממקימי מכון נאס למחקר ויעוץ, שהתחילה את דרכה כמורה ערבייה בבית ספר עברי, הרצתה בנושא חסמים ואתגרים בשוק העבודה, וד"ר וורוד ג'יוסי, ראשת המכון האקדמי הערבי לחינוך בבית ברל, וחברת ועד במרחבים עד לאחרונה, הרצתה על מניעים ואתגרים בשילוב מורות פלסטיניות ישראליות בבתי ספר יהודיים. שתי ההרצאות היו הרצאות אקדמיות מדעיות שמתבססות על נתונים ושופכות אור על נושאים שמעסיקים את כל באי הכנס.

רבים מהמורים והמורות כתבו לנו לקראת הכנס כמה חשובה להם הקהילה, עד כמה היא נותנת להם השראה, תקווה, אור ומקור לשיתופי פעולה. לכן החלק ה"מעשי" של הכנס היה דיון וסיעור מוחות של באי הכנס בשולחנות עגולים. כל קבוצה קיבלה שאלה לדיון שמעסיקה אותנו במרחבים, מתוך מטרה לקבל רעיונות ותובנות "מהשטח", ללמוד מהניסיון של המורות והמורים על מנת להמשיך ולהשתפר ולהגדיל מדי שנה את מספר המורים והמורות בני החברה הערבית בבית ספר עבריים.

יצאנו מהיום הזה עם חיוך גדול על השפתיים, גם בזכות נדאל בדארנה שקרע אותנו מצחוק במופע סטנדאפ לסיום.

רוצה לקבל את הניוזלטר שלנו? נשמח לקבל את כתובת הדוא"ל שלך