באווירת חג החנוכה התקיים המפגש השני של קהילת עובדי ההוראה יוצאי אתיופיה
בקריית גת, בכפר ביתא ישראל – המרכז לשימור מורשת יהודי אתיופיה. לא היה יכול להיות מיקום מתאים מזה. מייד כשהגענו יצאנו לסיור בכפר המקסים והמסקרן. המקום בנוי ככפר אתיופי ומדמה באופן אוטנטי.
את בתי הבוץ, המלאכות המסורתיות והחקלאות המשגשגת. אף אחד לא נשאר עם ידיים נקיות כשצללנו לתוך סדנת חימר חווייתית – פעילות שמלמדת את ההיסטוריה של יהודי אתיופיה דרך השיטה המסורתית בה נהגו להכין כלי בית במשפחה.
התרעננו בטקס מסורתי עם תלבושות מרהיבות וראינו איך בוצעים את הדָאבּו, הלחם האתיופי, איך קולים את הבּוּנָה, הקפה האתיופי המפורסם, ומברכים על כל הטוב הזה.
אחרי ששבענו מהאינג'ירה בארוחת הצהריים הססגונית, שמענו מפי אורי מקונן פרדה דברים מרתקים על פרשת השבוע, חג החנוכה והחיבור למורשת האתיופית. אורי הוא מחנך מרמת הגולן, חבר הצוות המוביל של קהילת עו"ה יוצאי אתיופיה ו"מורה המאה" לשנת 2020. מידי שנה נבחרים כמאה מורי חמ"ד מצטיינים לקבל אות הוקרה על עבודה חינוכית מסורה, יוזמה, חידוש או פריצת דרך.
ההרצאה המרכזית במפגש היתה הרצאתו של יעקב גונצ'ל "מחפשים את הנרות במורשתם של יהדות אתיופיה – נרות חנוכה והקונפליקט שבין חז"ל לביתא ישראל (קייסים)". ההרצאה הייתה מרתקת ומחכימה.
החלק האחרון של המפגש היה דיון וסיעור מוחות של המשתתפים בשולחנות עגולים ואח"כ במליאה בנושאים שנוגעים למטרות קהילת עובדי ההוראה. בין הנושאים שעלו לדיון היו השאלות הבאות: האם השונות במנהגים הדתיים בין קהילת ביתא ישראל (יהודים יוצאי אתיופיה) לבין קהילות ישאל האחרות, משפיעה על הגאווה ועל תחושת השייכות שלנו? על מה בזהות הביתא ישראלית לא היינו מוותרים בתהליך השותפות בחברה הישראלית? בדיונים על נושאים אלה ואחרים עלו רעיונות רבים ותובנות "מהשטח" להמשך קידום הקהילה וחיזוקה.
נפרדנו אחרי הדלקת נרות חנוכה. היה יום גדוש ומעצים, ועל כך מלמדות התגובות הרבות שקיבלנו, והנה מספר דוגמאות מייצגות:
"תודה לכל המכובדים שכבדו אותנו בנוכחותם תודה לכם עמיתים יקרים שבחרתם לקחת חלק בפעילות העשרה שהיא הכרח ליצירת קהילת מגובשת ומעצימה , תודה לחברי הצוות המוביל המשתדל להשקיע מזמנו וממרצו לקידום הפעילויות, ועלינו מוטלת החובה לקחת חלק ולהיות שותפים לתהליך שבסופו קהילתנו והחברה הישראלית בכלל יצאו מורווחות"
"תודה רבה לכול המכובדים והמארגנים של יום שיא, המפגש היה באווירה חמה נעימה וטעימה. למידת עמיתים כהלכה. היה מפגש מעצים הייתה חוויה שורשית קהילתית זכיתי ללמוד וליהנות מכול הטוב שהיה שם. המשפט שהכי מתאים ליום זה לדעתי "דע מאין באת ולאן אתה הולך"… הולכת באורות ובגאווה שיש לנו מה לתת ולהאיר ולהשפיע."
"מרגש ומעצים! הכי מגיע לנו לראות את עצמנו באור הנכון כפי שאמור להיות. רצון טוב של אנשים טובים ואיכותיים תמיד גורם להפצת האור, כפי שכולנו עושים בעבודת החינוך שלנו. מאחלת לנו שנמשיך להאיר את דרכינו ואת דרכם של אחרים באור חיובי תמיד. חנוכה שמח"
גם אנחנו במרחבים גאים לקחת חלק בקהילה המופלאה הזאת!
תודה לכל מי שתרם להצלחת היום הזה – גנט דסה, מנכ"לית 'עולים ביחד' ומיכל פינצ'וק, מנכ"לית מכון מרחבים שכיבדו אותנו בנוכחותן וברכו, גאולה רדאי, מנהלת תיירות כפר ביתא ישראל שאירחה אותנו בחום , עו"ד יעקב בונצ'ל על הרצאתו המעשירה "לאן נעלמו נרות חנוכה בקהילת ביתא ישראל", וכל חברי הצוות המוביל הנפלאים, שפועלים ללא לאות למען קהילת עו"ה – טג'ה קינדה, תקווה אלין, זהבה כהן, שמחה אצבהה, גדעון אייך, אורי מקונן פרדה, בירו טשלה, דניאל אסרס, חונניהו אשטה, נח מנטסנות, משה ישעיהו.