במפעל הממתקים של שטראוס בצפון הארץ עובדים כ-750 עובדים המייצגים את הרבגוניות בחברה הישראלית. מפגשים במסגרת תוכנית מרחבים לניהול מגוון בארגונים הראו שגם במקומות עבודה מודעים ופעילים בנושאי גיוון והכללה, יש מקום להתפתחות.
"אחת האמירות שנצרבו בזכרוני מהתהליך שהעברנו להנהלת מפעל הממתקים של שטראוס היה של אחד המנהלים שאמר: "העבודה זה המקום היחיד בו אני נחשף לאנשים שונים ממני", מספרת שרון גלפרין, מנהלת תוכנית ניהול מגוון בארגונים במכון מרחבים.
אמירה זו מתמצתת את החשיבות החברתית של גיוון בארגונים: במציאות הישראלית בה ההפרדה בין קבוצות שונות מובילה לכך שרבים מאזרחי המדינה לא זוכים לפגוש, שלא לומר להכיר לעומק, בני קבוצת שונות – יהודים וערבים, חילונים וחרדים וכו', עבודה משותפת היא המפתח להגברת ההיכרות בין אזרחים מרקעים שונים. אך עבודה משותפת אינה מספיקה, הסוד למינוף המגוון כגורם להצלחה עסקית טמון בניהול נכון ומכיל של מגוון הזהויות בארגון. בכך שרון וצוות המנחים שלה בתוכנית מסייעים למנהלים בארגונים מגוונים.
צוות מרחבים בנה עבור מפעל הממתקים של שטראוס, בו מוקדשת מחשבה רבה לניהול נכון של הגיוון הרב של העובדים בו, תוכנית ייעודית לפורום המוביל של המפעל, שכללה סדנאות להנהלה הבכירה ולמנהלים בדרגי הביניים. לדברי גלפרין, בתהליך פגש צוות מרחבים הנהלה מחויבת, פתוחה, שמביטה למציאות בעיניים ונכונה להתמודד עם השאלות הקשות הקשורות לניהול נכון של המגוון במקום העבודה. בדיון אמיץ עלו שאלות כמו האם אני נוטה לקדם אנשים הדומים לי? או – האם ייתכן שמגבלות שפה הקשו עלי לקדם עובדים ראויים? עלו האתגרים שמציב הגיוון ונידונו דרכים להגביר את ההוגנות במפעל הממתקים.
לילך וולינסקי, מנהלת משאבי אנוש של מפעל הממתקים של שטראוס, הובילה את הפעילות מצד הארגון. כבוגרת התוכנית למובילי לכידות חברתית, שמקיימת מרחבים עם קרן תד אריסון ורוח טובה, היתה

לוולינסקי כבר היכרות עם מיומנויות צוות מרחבים והשפה הייחודית לו.
"חברת שטראוס מאמינה שארגון מגוון הוא ארגון חזק יותר, גם מבחינה ערכית וגם מבחינה עסקית", אומרת וולינסקי. "גם לפני הפעילות, המפעל היה ממקומות העבודה המתקדמים בארץ והשקיע רבות בניהול המגוון, אבל התמקד בזהויות ספציפיות של חברה ערבית ונשים. העבודה עם מרחבים פתחה והרחיבה את העיסוק במגוון למכלול הזהויות הקיימות במפעל, ובעצם בחברה הישראלית כולה. אני מאמינה שככל שמעמיקים יותר בנושא הגיוון, מגבירים את המודעות ליתרונות ולאתגרים הטמונים בו, מכירים יותר, מדברים על מצוקות, נותנים מקום לאחר, משתפרים ומתחזקים."
בעקבות הסדנה גיבשו במפעל תוכנית עבודה שכללה הקמת פורום מוביל, שנפגש אחת לחודש, ותוכנית לשיחות הנהלה קבועות בנושא.
"מראש התחלנו ממקום גבוה, מקום של מודעות וניהול קשוב למגוון הרב שבמפעל," מספרת וולינסקי. "התהליך עם מרחבים איפשר לנו להעמיק ולשפר. אנו בעצם עוסקים בהשתת תרבות, ותרבות נוצרת מהדברים הקטנים שאנו עושים כל הזמן. כאשר פותחים ערוצים יעודיים להקשבה מגלים דרכים נוספות שבאמצעותן ניתן לתת מענה לצרכים של קבוצות שונות. לדוגמה במציאת פתרונות לשילוב מיטבי של נשים בפסי הייצור הדורשים עבודה פיזית, דאגה למקום מתאים לתפילה לעובדים המוסלמים, פתרונות לעובדות שירגישו בטוחות בהליכה לחניה לאחר משמרת לילה ועוד."
"לנו במכון מרחבים הייתה הזכות ללוות את מפעל הממתקים של שטראוס בתהליך החשוב והמשמעותי לקידום הגיוון וההכללה במפעל," מסכמת גלפרין.
מעוניינים לבדוק כמה הארגון שלכם מנהל נכון את המגוון שבו? בקרו בשאלון המקוצר של מחוון ההוגנות של מרחבים.
למידע נוסף אודות תוכנית ניהול מגוון בארגונים בקרו בעמוד התוכנית באתר מרחבים.